Formandens beretning

Formandens beretning for Nivå Amatørteater 2018,
aflagt på Generalforsamlingen 27 februar 2019.

 ”Ej blot til lyst” står der over døren til mange teatre, og det kan også være en meget passende overskrift for året 2018 i NAT.

Som det var været tradition gennem snart mange år lagde vi ud med nytårskoncert i januar. Denne gang var det DRAM, som – ikke at forveksle med Radioens Big Band – er et bigband bestående af amatørmusikere blandt Danmarks Radios medarbejdere, som havde Jesper Lohmann med som solist. Det viste sig at være et utrolig velspillende orkester, som skabte en festlig stemning i det udsolgte teaterhus.

Endnu en nytårskoncert lagde vi også hus til, idet Nivå Big Band havde lånt huset til deres nytårskoncert.

I marts måned opførte vi så cabareten ”Lykke - og det der ligner”.

Cabareten var sammensat og instrueret af Lena Wandall-Holm.

Her fik vi sat spørgsmålstegn ved, om Danskerne nu også stadig er verdens lykkeligste folk. Men det var en charmerende og hyggelig forestilling, hvor holdet satte den lyse stemning ved at være helt klædt i hvidt med grønne træer som baggrund. Publikum mødte talstærkt op kunne synge med på mange af viserne, så vi fik skabt en rigtig pænt overskud på billetsalget.

I maj fik vi besøg af Anja Brink, som på flydende fransk og akkompagneret af Lars Grand på harmonika, sang franske viser af bl.a. Jaques Brel og Charles Aznavour på meget charmerende vis, en aften, der var pænt besøgt.

Endnu en gang havde vi gæster i huset.

I juni måned tog Nobel Swingtet os med på en svingende rundtur i Jazzens historie. De kyndige guider var Per Møller Hansen, bl.a. tidligere underholdningschef i Tivoli, og Henrik Wolsgaard-Iversen, som i mange år var chef for DR’s underholdningsafdeling, så her havde vi virkelig ekspertisen på banen i et udsolgt hus.

Efter en dejlig varm og lang sommerferie, lagde vi i august ud med et besøg, som mange havde set hen til og billetterne blev revet væk.

Selveste ”Mr.-revyvise”, Carl-Erik Sørensen, som vi jo er store fans af her i NAT kom forbi sammen med sin pianist Morten Wedendahl.

Carl-Erik kampsvedte sig gennem en række af de bedste viser.

Der var mange på venteliste til billetter, og vi måtte love arbejde på en gentagelse, hvilket er lykkedes, så publikum får en ny chance til august.

I oktober gik vi til filmen. Lena Wandall-Holm har strikket en børnefilm sammen. Eller rettere sagt hæklet. ”Aberne i skoven” er en animationsfilm, som fotografen Sine Juhl har skabt med Lenas af hæklede aber.

Historien handler om, hvor galt det kan gå med vores miljø, hvis vi ikke passer på. Der var en fin oplevelse for børn og deres forældre og bedsteforældre.

Senere i oktober gik tæppet så for det helt store drama: ”Diva min” med manuskript af Reumertprisvinderen Jakob Weis.

Den forestilling var noget af en kraftpræstation med kun to skuespillere på scenen. Marian Løsekrug spillede den afblomstrende diva og Pierre Nydal den unge mand, som er …..ja, hvem er han egentlig? Hvad sker der, hvis vi lader os styre af begær, og hvem er det egentlig vi lyver for?

Der var lagt meget arbejde i den forestilling, og det er dejligt, at vi også kan gøre os gældende i den alvorlige genre.

”Næste stop Venedig” blev til i et samarbejde med Allerød Amatørteater. Tilblivelsesprocessen i sig selv var lidt af et eksperiment, idet manuskriptet blev skrevet af Marie Frifelt undervejs.

Alle skuespillere har selv givet bud på deres karakterer og har været med til at forme stykket. I det store hele lykkedes eksperimentet, og der kom en både sjov og uhyggelig gyserkomedie ud af det - akkurat i tide til premieren i slutningen af november.

Der var mange, som havde set hen til julekoncerten med Debbie Camreon i december. Desværre var Debbie Cameron mildest talt ikke rigtig i form, så det blev vor ven af huset, Pianisten Thomas Hüberts, som måtte redde aftenen i land.

Det er jo ikke ligefrem fordi vi har været på tourné i år, men Ole Holmgren og Thomas von Jessen havde en lille tur ud af huset, idet Nivaagaard Malerisamling havde kontaktet os og spurgt, om vi kunne stille med at par mand til et Halloween-arrangement for børn.

Det kunne vi, og der var rigtig mange børn der fik en (u)hyggelig oplevelse. Hvad det teknisk angår, så blev vi på sidste års generalforsamling enige om, at sætte loftsmikrofoner op. Det er nu blevet gennemført og taget i brug.

Vi er også gået i gang med at arbejde på en langsigtet plan om udskiftning af lys, som også drøftet på sidste års generalforsamling.

En del af arbejdet er sat i gang, og hen ad vejen vil vi få moderniseret det hele. Som nogen måske vil have bemærket, har trækket til fortæppet været i stykker. Det er nu repareret.

På den administrative side gik vi i starten af året i gang med at arbejde med den nye persondataforordning, også kendt som GDPR. Det betyder, at vi har udarbejdet en politik for registrering af medlemmernes persondata, som blev publiceret i NatNyt og kan ses på vores hjemmeside.

Det var et ret stort arbejde, men der var ingen vej uden om, da det kan medføre bøder, hvis det ikke er på plads.

Heldigvis havde DGI udarbejdet noget materiale til brug for deres medlemsforeninger, som de var så venlige at stille til rådighed for andre frivillige organisationer, så vi kunne bruge det som udgangspunkt.

Sidste år var vi jo i den situation, at vi skulle skifte kasserer, hvilket altid medfører en masse bøvl. Det er dog heldigvis gået glat.

Jeg vil gerne sige mange tak til Jens for at have brugt rigtig mange timer på at få styr på banker og det hele, så alting kører fint.

Jens har i samme ombæring også påtaget sig at styre barens økonomi med de nye krav til regnskab osv. i forbindelse med den alkoholbevilling, som vi har i fællesskab med Musiklauget. ….og så har vi da for øvrigt også lige haft en ny vandskade i kælderen på Kokkedal skole.

Så ja, der har været nok at se til, og vi kan se tilbage på endnu et aktivt år i NAT, som har understreget, at vi mestrer både tragedien og komedien her i huset.

 Tove von Jessen

       Formand

 

Bemærk venligst

Teatersalen vil være åben ved ankomst og i pausen for at sikre spredning af publikum.

Vi vil også gøre udendørsarealerne tilgængelige

Sikkerheden er det vigtigste

For Nivå Amatør Teater er publikums sikkerhed og tryghed det vigtigste.

Derfor har vi, i lighed med resten af samfundet, iværksat en række tiltag, så vi kan mødes under trygge og sikre forhold.

Læs mere om programmet for de kommende måneder under hver forestilling

© 2023 by Swing Band. Proudly created with Wix.com