Formandens beretning

Formandens beretning for Nivå Amatørteater,
aflagt på Generalforsamlingen 29 juni 2021.

Sjældent har jeg glædet mig så meget til en helt almindelig småbureaukratisk generalforsamling som til i dag. Det er nemlig tegn på, at vi er på vej tilbage efter den store coronanedlukning.

Halvdelen af 2021 er gået, men alligevel skal vi i dag kort se helt tilbage på 2020. Året startede jo sådan set meget godt med nytårskoncert, der som altid var en succes. Denne gang med Den danske jazzkvartet.

Nivå Bigband nåede også lige at få holdt deres nytårskoncert i teaterhuset.

Så havde vi store forventninger til Noel Cowards ”Høfeber,” som var sat til premiere i marts måned, men sådan skulle det som bekendt ikke gå.

På trods af, at vi havde indført alverdens sikkerhedsforanstaltninger, blev alle kommunens kulturinstitutioner lukket igen den 12. marts. Så sad vi dér!

Vi skulle helt hen til september, før det endelig lykkedes at få gennemført premieren. Alt godt kommer til den, der venter siger man.

Og i dette tilfælde kom det til at holde stik, for hold da op en forestilling.

Holdet nægtede bare at give op og lagde mange kræfter i at få genoptaget prøveforløbet – man forsøgte sig endda med on-lineprøver.

Der blev premiere den 13. September og det antal billetter, som vi kunne sælge pga. afstandskravet, blev revet væk.

Vores publikum trængte simpelthen bare til at komme i teateret igen, det var lidt af en kraftpræstation.

Nogle gange ”låner” vi jo skuespillere det gjorde vi også til Høfeber.

Det kom så til at give et gæstespil som bonus, idet Kristian fra Teaterkatten senere kom forbi med sit hold, der spillede krimi-dramaet ”en inspektør banker på”.

Mens corona-vinduet stadig var åbent ,nåede Nats daghold at spille ”De evige højder”. Det var også en forestilling, der havde været længe undervejs, men igen – vi giver ikke så let op her i NAT.

Der blev premiere i november, dog stadig med begrænsede antal billetter til salg. Også stor tak til Dagholdet for vedholdenheden med den fine forestilling om seniorlivet på godt og ondt.

 

2020 blev så sluttet af en med julekoncert med den velsyngende gruppe Dynamic, som lige nåede det, inden hele butikken blev lukket ned igen i december.

Tove von Jessen

       Formand