top of page

 AFLYST

Tak for din bestilling. vi sender en bekræftelse inden for 24 timer.

Bestil Billetter her:

Bemærk VENLIGST!

Vi modtager 

ikke dankort

el. kreditkort

 

Medvirkende:

Bente:   Susanne Dinesen

Hanne:  Lena Wandall-Holm

Marie:   Annette Thalia Jalsig

Vera:     Marian Løsekrug

 

Instruktør:  Tove von Jessen

Instruktør ass:  Inge Høyvald

Sufflør:  Shirley Jacobsen

 

Lys:  Peter V. Nielsen

Lyd:  Anders Leth Jensen/John Macko

PR/Web:  Bo Jalsig

 

Dramatiker:  Rikke Wölck

Rettigheder:  Nordiska

 

Jeg hedder Bente

 

Spilledage:

Premiere:

Lørdag. 21. Nov kl.15:00

Søndag d.22.November kl.15.00

Tirsdag d. 24. November kl. 20.00

Torsdag d.26.November kl. 20.00

Lørdag d.28.November AFLYST

Søndag d. 29.November kl  15.00

 

OBS Spilletid 90 min uden pause

Pris:

Billetter à 80 kr. 

Støttemedlemmer/Børn 40 kr

Unknown Track - Unknown Artist
00:00

Radiospot  "Jeg hedder Bente" 

Når verden langsomt forsvinder

 

JEG HEDDER BENTE er en alvorlig, men sørg-munter historie om 4 voksne kvinders tætte venskab. 


Kvinderne har fulgt hinanden gennem livets højdepunkter og "lavpunkter". Venskabet kommer dog på en alvorlig prøve, da rollerne med ét rykkes rundt og deres trygge relationer forandres i et splitsekund, hvor intet mere bliver som det var. 


Vi følger kvinderne igennem en alvorlig livskrise og kommer til at opleve, om de nye roller holder og om venskabet kan bære.

Stykkets handling er centreret omkring de følelser og de situationer, der opstår, da Bente får konstateret Alzheimers. Hendes tætte veninder prøver som stykket skrider frem at fremmane og fastholde højdepunkter i Bentes og deres egne liv.

 

De fire veninder er meget forskellige, hvad angår profession, temperament og familiesituation, og udsigten til Bentes snarlige død får dem til at sætte spørgsmålstegn ved det liv, de lever og de valg, de har truffet. Det afføder en nærmest komisk aggressivitet kvinderne imellem, da de hver især er bange for eller misunder de valg, de øvrige har truffet. Samtidig fornemmer man en tiltagende frygt og smerte hos Bente, der, som stykket skrider frem, forstår, at livet går videre for de andre, mens hun forsvinder.

 

JEG HEDDER BENTE sætter fokus på det faktum, at op mod 50.000 danskere har Alzheimers i ren form og yderligere ca. 8.500 har en blandingsform af demens. Dette er en historie, der trænger sig på for rigtig mange mennesker. 

 

Demens beskrives tit som de pårørendes sygdom, fordi demens ikke kun påvirker patienten, men også familie og nære venner. Hverdagen ændres, når demensen flytter ind. Alle må forholde sig til, at verden pludselig ser anderledes ud. Det kan blive vanskeligt at klare dagligdagens praktiske gøremål og besværligt at komme udenfor hjemmet.

 

Men hvad sker der med den, man er, når man ikke husker vennerne mere og de ikke genkender en længere? Hvem ønsker at miste kontrollen over sig selv?
Forestillingen har på trods af sit lidt alvorlige tema en lethed og er fyldt med en stor kærlighed de fire veninder i mellem, som ikke kan undgå at smitte af.

 

Stykket er skrevet af Rikke Wölck og har bl.a.været opført på Svalegangen og Teatret ved Sorte Hest.

 

Tove von Jessen
instruktør

bottom of page